17/4/2012
Els valors que transmeten els contes
Sessiofamilies
Sessiofamilies

Aquesta setmana s'han fet dos tallers amb famílies a les Escoles Bressol El Xiulet, de Sant Joan de Vilatorrada, i l'Escola Bressol El Tinet, de Navarcles.

Els llibres infantils, ja siguin contes o llibres en imatges, són el primer apropament a la lectura i constitueixen un material pedagògic i un suport privilegiat en els processos d’identificació i aprenentatge dels rols de gènere i de les relacions socials entre els sexes.

A través dels contes inculquem valors, oferim models d’actuació, ensenyem a solucionar conflictes i socialitzem, per tant, és important que ens fixem en que estem transmeten.
Perquè elles sempre esperen, netegen, cusen i ploren?
I perquè ells sempre lluiten, salven i viatgen?

Els contes són una font d’aprenentatge pels infants, per tant, us volem animar a revisar-los de manera que eduquem tant als nens com les nenes en igualtat , formant a persones lliures i responsables.

Des de l’Àrea de la Dona del Consell Comarcal del Bages hem elaborat una guia titulada “El poder socialitzador dels contes. Guia per triar quins contes
expliquem”, que podeu trobar en aquesta web.

La guia pretén ajudar a la comunitat educativa i a les famílies en l’elecció dels contes i si cal en la transformació/adaptació dels contes per tal que no portin missatges sexistes.
 

Lloc: Escoles Bressol
Hora: Tarda
Organitza: Àrea de la Dona del CCB

Hemeroteca

Aquí podrà cercar la notícia que desitgi mitjançant la data de publicació o per paraules clau.
Àrea Igualtat del Consell Comarcal del Bages • Muralla Sant Domènec, 24 • MANRESA • Tel. 93 693  03 70 •   contactar
contactar   contactar   contactar