Cody Latimer Authentic Jersey WEB DONA Web Dona

8/3/2016
LA PETITA PUÇA CANTA PER LA IGUALTAT

600 infants de 14 escoles del Bages canten per la igualtat amb la Petita Puça.

Una cantata basada en el “Conte de la Petita Puça” és l’acte central de la campanya del 8 de març organitzada pel Consell Comarcal del Bages
 
Aquest conte és un material didàctic que el Consell Comarcal va crear l’any 2010 per treballar els valors de la igualtat amb els infants. Des d’aleshores, i després d’una primera cantata que es va fer aquell any, diferents escoles de música l’han anat representant i s’ha explicat el conte en diverses biblioteques de la comarca. Enguany, i coincidint amb el desè aniversari del Servei d’Informació i Atenció a la Dona del Consell Comarcal, s’ha editat el conte juntament amb un CD, i es pot comprar a les llibreries del Bages. El conseller comarcal d’Acció Social i Ciutadania del Consell Comarcal del Bages, Albert Marañón, ha explicat en la presentació aquest migdia a Santpedor que “la cantata ens permet treballar amb els infants de manera àgil i amena ajudant a trencar els estereotipis de gènere i els rols diferenciats que encara són vigents als mitjans de comunicació, els dibuixos infantils i especialment a la publicitat”.
 
Aquest és el material que serveix de base per a la cantata del 8 de març que es farà a Artés, Santpedor i Manresa, amb la participació d’Ai Carai.
 
El dimarts 8 de març, a 2/4 6 de la tarda, la Petita Puça comença a cantar per la Igualtat a Artés, a la Sala dos de Gener, amb la participació de les escoles Doctor Ferrer (Artés), Vedruna (Artés), Barnola (Avinyó), Sesmon (Oló), Els Pins (Cabrianes), Anton Busquets (Calders), L'Esqueix (Monistrol de Calders) i Vall de Néspola (Mura). Coorganitza Ajuntament d'Artés i SIAD del CCB
Dimecres 9 de març, a les 5 de la tarda, la cantata arribarà al Teatre Conservatori de Manresa, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manresa i la participació de tres escoles de la ciutat: Escola Bages,  La Font i Sant Ignasi.
Dijous 10 de març, a 2/4 de 6 de la tarda, la Petita Puça canta a la Sala Cal Llovet de Santpedor, amb la col·laboració de l'Ajuntament del municipi i la participació de les escoles Llissach i Serreta de Santpedor i Sant Josep de Navàs.
 
Qui és la Petita Puça?La protagonista del conte, la Petita Puça, és una artista de circ, li agrada la seva feina i és feliç. Però un dia les coses comencen a canviar: arriben al circ uns mags a qui no agraden les nenes i, amb el seu menyspreu, aconsegueixen que la puça estigui trista.
 
A partir d’aquest context, el conte explica com es poden evitar aquest tipus de situacions de discriminació i desigualtat evitant comentaris despectius respecte les persones de l’altre sexe i valorant de forma positiva les diferències.
 
Us adjuntem un resum de les tres Cantates, va ser molt i molt bonic.
Lloc: ARTES, MANRESA i SANTPEDOR
Hora: 2/4 6 de
Organitza: SIAD del CCB i Ajuntaments: Artes, Manresa i Santpedor

Hemeroteca

Aquí podrà cercar la notícia que desitgi mitjançant la data de publicació o per paraules clau.
Àrea Igualtat del Consell Comarcal del Bages • Muralla Sant Domènec, 24 • MANRESA • Tel. 93 693  03 70 •   contactar
contactar   contactar   contactar