Cody Latimer Authentic Jersey WEB DONA Web Dona


Canviar el seu futur, depèn de nosaltres

Les conseqüències que la violència familiar té en els infants. Aquest és el fil conductor de la campanya d’enguany que el Consell Comarcal del Bages organitza per al 25 de novembre, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. Amb el nom “Canviar el seu futur depèn de nosaltres”, la campanya fa  especial incidència en com la violència dins la família afecta el desenvolupament dels infants i els origina seqüeles físiques, emocionals i psicològiques importants.

Els fills i filles de les dones maltractades són també víctimes d'aquesta violència i veuen vulnerats drets fonamentals.

Per això, el Consell Comarcal ha editat 500 cartells i 10.000 postals per treballar el tema de la violència masclista amb infants i joves. Els educadors i educadores comarcals aniran a escoles i instituts per explicar la campanya, parlar-ne a classe i perquè els joves s’enduguin les postals a casa, puguin omplir un espai amb les seves reflexions de rebuig a la violència i treballin el tema amb les seves famílies. Aquestes activitats també es poden estendre a punts d’informació juvenil o casals per a joves. En total, s’han editat 8 models diferents de postals en els quals es poden llegir lemes com:

  • El que veig a casa, no puc dir-ho a ningú?
  • Els meus pares discuteixen. Estic trist, en tindré la culpa?
  • Tants cops, insults, plors... no em deixen estudiar, suspenc.
  • Els meus pares criden molt. No senten que estic plorant?
Es recomana que, coincidint amb el 25 de novembre, cada centre o entitat faci un recull o exposició d’algunes de les postals, i en lloc del tradicional minut de silenci, es faci una onada mentre es diu ben alt un “Prou violència” i s’exploten globus de color blanc.
 
Cloenda de la campanya al Consell Comarcal
El dijous 28 de novembre, a les 6 de la tarda, el Consell Comarcal convocarà els consells dels infants dels municipis o els delegats de classe a portar les postals al Palau Firal i llegir algunes reflexions que hi hauran escrit infants i joves, en el marc d’un acte protocol·lari per fer la cloenda oficial de la campanya.  
 
Altres recursos
El Consell Comarcal del Bages treballa, des de fa temps, amb diferents recursos per tractar els temes dels models familiars i igualtat de gènere amb els infants. Entre d’altres, compta amb el “Conte de les Marietes” i el “Conte de la petita puça” i amb el projecte “Ens posem les ulleres de la igualtat”. Precisament, coincidint amb la campanya contra la violència masclista, el “Conte de les Marietes” s’explicarà en diverses biblioteques de la comarca: el 18 de novembre a Navàs, el 22 a Artés, el 23 a Sant Vicenç de Castellet, el 27 a Balsareny i el 30 a El Pont de Vilomara. A més, la Cantata de la Petita Puça es representarà a Sant Maria d’Oló, a càrrec de l’Escola de Música.


Warning: Creating default object from empty value in /home/ccbages/dona.ccbages.cat/application/controllers/_helpers/BuildFilAriadnaVector.php on line 12

Warning: Creating default object from empty value in /home/ccbages/dona.ccbages.cat/application/controllers/_helpers/BuildFilAriadnaVector.php on line 12

Warning: Creating default object from empty value in /home/ccbages/dona.ccbages.cat/application/controllers/_helpers/BuildFilAriadnaVector.php on line 12


Àrea Igualtat del Consell Comarcal del Bages • Muralla Sant Domènec, 24 • MANRESA • Tel. 93 693  03 70 •   contactar
contactar   contactar   contactar