Cody Latimer Authentic Jersey WEB DONA Web Dona


2015 I TU, QUÈ FAS ?

Amb el lema "Ho, sents, ho saps, no fas res, ets còmplice"  el Consell Comarcal buscal la complicitat de tothom per afrontar els casos de maltractament.

 
El Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Consell Comarcal del Bages compleix enguany deu anys treballant en la prevenció de la violència masclista. Entre altres eines, cada 25 de novembre (Dia internacional per l’eliminació de la violència contra les dones) organitza una campanya que fa extensiva als municipis del Bages i el Moianès. Enguany, el lema és “Ho sents, ho saps, no fas res, ets còmplice. I tu què fas?”, amb l’objectiu d’implicar tota la ciutadania en la lluita contra aquest tipus de violència i per denunciar els casos que maltractament que es produeixin.
 
El SIAD ha editat 460 cartells i 2.000 blocs que s’han repartit als municipis i se’ls proposa la següent activitat: organitzar un acte popular per commemorar el 25 de novembre, en què els assistents es divideixin en dos grups. Un dels grups rebrà un bloc de color verd per anotar-hi un missatge de suport a les dones que pateixen situacions de violència masclista. L’altre grup anotarà, en un bloc de color taronja, un missatge de rebuig als homes que exerceixen la violència contra les seves parelles. Després tots aquests missatges poden ser exposats o bé llegits en públic, segons l’acte que hagi organitzat cada Ajuntament.
 
L’objectiu de la campanya d’enguany és donar recursos a les persones que poden ser testimonis d’una agressió verbal, d’un comportament masclista o d’alguna dona que pateix maltractaments, i que no saben com afrontar la situació.
 
ELS ACTES DEL CONSELL EL DIA 25 DE NOVEMBRE
 
Després de la jornada, a les 2 del migdia, el Consell Comarcal també farà un acte commemoratiu de rebuig de la violència contra les dones, amb la lectura del manifest, una encesa d’espelmes i l’activitat amb els blocs verds i taronges.
 
El SIAD del Consell Comarcal del Bages, durant els seus 10 anys d’activitat, ha atès una mitjana de 200 dones cada any. Des de l’atenció grupal, s’han realitzat 12 grups terapèutics, per donar suport i recursos a les dones que pateixen violència masclista.
Projectes de coeducació en escoles bressol i primària (xerrades amb famílies, formació d’educadores, maleta de contes coeducatius, tallers, jocs, debats familiars, etc.) i tallers en centres de secundària.
·         Fent conferències, xerrades, tallers, jocs, exposicions, etc.
·         Suport a les associacions de dones, trobades de dones, etc.
·         Coordinació amb la xarxa de professionals del Bages


Warning: Creating default object from empty value in /home/ccbages/dona.ccbages.cat/application/controllers/_helpers/BuildFilAriadnaVector.php on line 12

Warning: Creating default object from empty value in /home/ccbages/dona.ccbages.cat/application/controllers/_helpers/BuildFilAriadnaVector.php on line 12

Warning: Creating default object from empty value in /home/ccbages/dona.ccbages.cat/application/controllers/_helpers/BuildFilAriadnaVector.php on line 12


Àrea Igualtat del Consell Comarcal del Bages • Muralla Sant Domènec, 24 • MANRESA • Tel. 93 693  03 70 •   contactar
contactar   contactar   contactar