Cody Latimer Authentic Jersey WEB DONA Web Dona


Reconstruint identitats de gènere

Prevenció de la violència masclista als instituts de secundària

 
Aquest  projecte està impulsat conjuntament des del Centre Penitenciari de Lledoners i l’àrea de la Dona del Consell Comarcal del Bages, treballa la prevenció de la violència masclista amb els estudiants dels instituts de secundària de la comarca.
 

 PROFESSORAT
 El primer trimestre participa al projecte el professorat, primer els professors i professores tutors de les classes participants assisteixen a una jornada de presentació al Centre Penitenciari Lledoners, on es visita el centre i es fa una reunió amb uns quants interns amb delicte de violència masclista. Després es fa una xerrada a tot el claustre, una sessió on s’explica què és la violència masclista, el cicle, recursos i serveis que hi ha a la comarca i què es pot fer des dels centres. Des del projecte es dóna molta importància a l’educació i la transmissió de valors, dos àmbits en què el professorat hi té un paper important.
 
ACTIVITATS AMB L'ALUMNAT
El segon trimestre es dedica a les sessions amb les i els alumnes, en alguns centres ho fan els mateixos tutors i tutores, en altres també es fan un tallers de relacions sanes amb professionals del SIAD.
Una de les activitats més destacades que preveu el programa és la participació de tres presos de Lledoners, condemnats per violència masclista, a les xerrades que es faran als instituts de secundària. Es pretén que la seva experiència ajudi els adolescents a prevenir la violència masclista, davant testimonis reals que explicaran els seus casos en primera persona.
Posteriorment a aquesta visita també van al centre dues dones víctimes de violència masclista acompanyades de la psicòloga del SIAD, a explicar la seva experiència.
 
CANVIAR ESQUEMES
Tot plegat pretén fer reflexionar sobre el tipus de relacions que es donen entre persones i promoure actituds de responsabilitat i compromís personal en qüestions relacionades amb les relacions de parella. El projecte vol evidenciar que els rols associats al gènere són construccions socials subjectes a canvi.
 

Per contestar l'enquesta de valoració del projecte podeu clicar aquí

 

Us adjuntem unes reflexions molt interessants de la WEB de l'institut Pius Font i Quer de Manresa

Visita de l'alumnat al Centre Penitenciari Lledoners

Visita dels interns del C.P. Lledoners a l'Institut Pius Font i QuerWarning: Creating default object from empty value in /home/ccbages/dona.ccbages.cat/application/controllers/_helpers/BuildFilAriadnaVector.php on line 12

Warning: Creating default object from empty value in /home/ccbages/dona.ccbages.cat/application/controllers/_helpers/BuildFilAriadnaVector.php on line 12

Warning: Creating default object from empty value in /home/ccbages/dona.ccbages.cat/application/controllers/_helpers/BuildFilAriadnaVector.php on line 12


Àrea Igualtat del Consell Comarcal del Bages • Muralla Sant Domènec, 24 • MANRESA • Tel. 93 693  03 70 •   contactar
contactar   contactar   contactar