Cody Latimer Authentic Jersey WEB DONA Web Dona


Protocol violència masclista

Protocol d’actuació contra la violència masclista a la ciutat de Manresa i el Bages.

Aquest protocol d'actuació té com a objectiu general millorar la intervenció en la problemàtica de la violència masclista a Manresa i els municipis de la comarca del Bages, mitjançant el treball en xarxa entre els diferents àmbits implicats en la intervenció en aquestes situacions, per així millorar la situació de les persones que la pateixen.

El protocol contempla la violència física, psicològica i sexual i va dirigit a persones majors de 18 anys o menors emancipades, principalment dones en situació de violència masclista en l'àmbit de la parella, del Bages.

El Protocol d’actuació contra la violència va entrar en funcionament el 2 de gener del 2005. El dia 8 d’abril del 2005 es va crear la comissió de seguiment del protocol com òrgan encarregat de la supervisió i execució dels continguts del Protocol.


Servei d’allotjament urgent per a víctimes de violència de gènere

Amb l’elaboració del Protocol l’any 2005 es va crear un recurs d’urgència per acollir dones i els seus fills i filles en situacions de crisi, és a dir, situacions en que la dona verbalitza la demanda de protecció davant d’un succés violent (esclat de la violència) que requereix atenció immediata ja sigui atenció mèdica per lesions greus o no, tant físiques com psicològiques i/o atenció social per manca d’allotjament i recursos.
L’alberg és un centre d’acolliment d’urgències en casos de no disponibilitat de cap altre recurs per la víctima de la seva xarxa, amb una estada màxima de 72 hores (caps de setmana i/o dies festius) i 48 hores (en dies laborables), en casos excepcionals i durant la tramitació d’un altre recurs es podrà perllongar l’estada. També s’ha utilitzat l’alberg en situacions en què la dona demana anar a una casa d’acollida.

La reforma legal i la immediatesa de la resolució judicial adoptant mesures de protecció tants civils com penals per a la víctima fa que aquest recurs només s’utilitzi es situacions excepcionals.

Adjuntem el circuit del protocol  i  el llibret per les donesWarning: Creating default object from empty value in /home/ccbages/dona.ccbages.cat/application/controllers/_helpers/BuildFilAriadnaVector.php on line 12

Warning: Creating default object from empty value in /home/ccbages/dona.ccbages.cat/application/controllers/_helpers/BuildFilAriadnaVector.php on line 12

Warning: Creating default object from empty value in /home/ccbages/dona.ccbages.cat/application/controllers/_helpers/BuildFilAriadnaVector.php on line 12


Àrea Igualtat del Consell Comarcal del Bages • Muralla Sant Domènec, 24 • MANRESA • Tel. 93 693  03 70 •   contactar
contactar   contactar   contactar