Cody Latimer Authentic Jersey WEB DONA Web Dona

25 de novembre

El 25 de novembre va ser declarat Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència envers les dones, en “el Primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe”  celebrat a Bogotà (Colòmbia) al juliol de 1981.
En aquesta trobada les dones van denunciar la violència de gènere a l'àmbit domèstic, la violació i l'assetjament sexual a per part dels Estats incloent la tortura i els abusos soferts per presoneres polítiques.

Es va triar el 25 de novembre per a commemorar el violent assassinat de les germanes Mirabal (Pàtria, Minerva i Maria Teresa), tres activistes polítiques assassinades, per ordre del dictador Rafael Trujillo, a la República Dominicana el 25 de novembre de 1960. Els seus cadàvers destrossats van aparèixer en el fons d'un precipici. Per al moviment popular i feminista de República Dominicana aquestes dones han simbolitzat històricament  la lluita i la resistència.

Aquest dia, ajuntaments i associacions, organitzen activitats dirigides a sensibilitzar la ciutadania per tal que homes i dones tinguem els mateixos drets, i per aprendre que els problemes no s’arreglen amb violència.

 Warning: Creating default object from empty value in /home/ccbages/dona.ccbages.cat/application/controllers/_helpers/BuildFilAriadnaVector.php on line 12

Warning: Creating default object from empty value in /home/ccbages/dona.ccbages.cat/application/controllers/_helpers/BuildFilAriadnaVector.php on line 12


Àrea Igualtat del Consell Comarcal del Bages • Muralla Sant Domènec, 24 • MANRESA • Tel. 93 693  03 70 •   contactar
contactar   contactar   contactar