25 de novembre

El 25 de novembre va ser declarat Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència envers les dones, en “el Primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe”  celebrat a Bogotà (Colòmbia) al juliol de 1981.
En aquesta trobada les dones van denunciar la violència de gènere a l'àmbit domèstic, la violació i l'assetjament sexual a per part dels Estats incloent la tortura i els abusos soferts per presoneres polítiques.

Es va triar el 25 de novembre per a commemorar el violent assassinat de les germanes Mirabal (Pàtria, Minerva i Maria Teresa), tres activistes polítiques assassinades, per ordre del dictador Rafael Trujillo, a la República Dominicana el 25 de novembre de 1960. Els seus cadàvers destrossats van aparèixer en el fons d'un precipici. Per al moviment popular i feminista de República Dominicana aquestes dones han simbolitzat històricament  la lluita i la resistència.

Aquest dia, ajuntaments i associacions, organitzen activitats dirigides a sensibilitzar la ciutadania per tal que homes i dones tinguem els mateixos drets, i per aprendre que els problemes no s’arreglen amb violència.

 Warning: Creating default object from empty value in /home/ccbages/dona.ccbages.cat/application/controllers/_helpers/BuildFilAriadnaVector.php on line 12

Warning: Creating default object from empty value in /home/ccbages/dona.ccbages.cat/application/controllers/_helpers/BuildFilAriadnaVector.php on line 12


Àrea Igualtat del Consell Comarcal del Bages • Muralla Sant Domènec, 24 • MANRESA • Tel. 93 693  03 70 •   contactar
contactar   contactar   contactar